2018. május 9., szerda

TABU könyvek - Ne hagyd szó nélkül!


A sorozat kötetei elhallgatott témákról, kényes kérdésekről, megrázó történetekről szólnak, többek között családon belüli erőszak, pedofília, iskolai erőszak/zaklatás, tanár-diák viszony, öngyilkosság. 
Ezek a könyvek mindig is nagy izgalommal töltöttek el, annak ellenére, hogy egyelőre csupán egyetlen könyvet sikerült elolvasnom... (Amikor ezt olvasod, én már nem leszek)
Ezek a történetek nagyon fontosak számomra, így úgy gondolom, sokkal több figyelmet érdemelnének! Tehát a mai bejegyzésben elhoztam nektek az eddig megjelent köteteket, hátha kedvet kaptok egy kis izgalomhoz, az élet átértékeléshez, és megízlelnétek, melyek azok a témák, amelyekről senki sem akar beszélni... Mégis itt vannak, mindannyiunk életében, mélyen, a felszín alatt. (CSAKIS ERŐS IDEGZETŰEKNEK!)

Julie Anne Peters 
Amikor ezt olvasod, én már nem leszek 


Daelyn az iskolai kegyetlenkedések céltáblája, tele van lelki sérülésekkel, komplexusokkal.
Egy sikertelen öngyilkossági kísérlet miatt nem tud beszélni, a némaság magánya veszi körül. Korábbi öngyilkossági kísérletei mind kudarcot vallottak, de miután rátalál egy honlapra, amely öngyilkosságot tervezők számára készült, már tudja: Ezúttal sikerrel jár majd. 

Paola Zannoner 
Célpont


Leo focista. A suli nem érdekli, a lányokat unja, egész élete a délutáni fociedzések körül forog. 
Egy nap, játékosmegfigyelő érkezik a meccsre, Leo úgy érzi, itt az idő, hogy bizonyíthasson. 
 Ez a nap azonban egészen mást tartogat a fiú számára, olyan fordulatot, amely végül elhozza a barátok elismerését, a sportsikert és a szerelmet, ám mégsem úgy, ahogyan várta.

Beate Teresa Hanika
Soha senkinek 


Malvina látszólag olyan, mint a többi kamasz lány: pimasz, dühös, akaratos. 
A családja szerint ez csupán egy állapot, biztosan kinövi majd... Pedig még a legjobb barátnője sem sejti, hogy a lányt súlyos titok nyomasztja. Egy gyermekkori titok, amit el akar temetni magában. De mindhiába. 

Pacskovszky Zsolt 
Szabadesés 


A tizenhét éves Bence sokszor elképzeli, hogy zuhan. Hogy kilép ebből az egészből. Nem volna nehéz: Egy ugrás a panelház tetejéről. Vajon mi tartaná őt vissza? Egy napon új tanárnő érkezik az iskolába, kopogó léptei felverik a folyosó csendjét. Bence nem tudja levenni róla a szemét. Néhány nappal később összefutnak, s a fiú hazakíséri a tanárnőt. Ami azután történik, arról nem beszélhet senkinek.

Charles Benoit
Te... voltál


 Kyle Chase átlagos amerikai középiskolás egy átlagos amerikai kisvárosban. Értelmetlennek érzi a tanulást, üresnek a családjával folytatott panelpárbeszédeket, céltalannak még a haverjaival való lötyögést. A céltalan üresség lassan az erőszak közelébe sodorja: kisebb-nagyobb csínyek, betörés, így legalább éri valamilyen inger. Ekkor jelenik meg az iskolában a furcsa Zack. Kiderül, annak is vannak gyenge pontjai, aki azt hiszi magáról, rajta nincs mit kiismerni.

 Stéphane Servant
Tűzkeresztség  


Fréderic bandája és a telepi fiúk folyton háborúznak. Verekedések és gyújtogatások követik egymást, a szupermarket parkolója állóháború színterévé válik. Fréderick egy különös telefonhívás miatt nem tud a bandával tartani. Ősei földjén találkozik a valódi ellenséggel, az életére rátelepedett fantomokkal, a dühvel és félelemmel, amelyet apja halála óta érez. És itt, a Guadalquivir folyó torkolatánál, az eszmék, amelyekben eddig hitt, már egészen távolinak tűnnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése