2018. április 1., vasárnap

J. K. Smith - Ismert ismeretlen

Író: J. K. Smith
Oldalak száma: 408 
Fülszöveg: Albertfi Lívia élete tökéletesnek tűnik. Fiatal kora ellenére egy jól menő étterem tulajdonosa, látszólag mindene megvan: szerető család, sikeres vállalkozás és egy férfi az ágyában. De egyik napról a másikra minden összeomlik körülötte. Líviát megcsalják, szülei házassága válságba jut, nővére és gyerekei élete pedig veszélybe kerül. A nehéz élethelyzetből egy varázslatos kis szigetre szóló meglepetésút zökkenti ki, ahol megismerkedik Thomas Kallióval, a híres színésszel, akiért a modell menyasszonyán kívül még nők ezrei rajonganak. Lívia és Thomas a legnagyobb zűrzavar közepette találkozik, majd veszíti el egymást, miközben nem is sejtik, milyen láthatatlan szálak kötik őket össze. Vajon kegyes lesz a sors hozzájuk? Viszontlátják még egymást valaha? Összeegyeztethetőek egy amerikai filmszínész és egy étterem-tulajdonos lány hétköznapjai? 

KÖSZÖNÖM AZ ÁLOMGYÁR KIADÓNAK A RECENZIÓS PÉLDÁNYT.

Hű, ez valami fergeteges volt. Egy nap alatt kivégeztem, szinte faltam a lapokat! Potyogtak a könnyeim, hol a szomorúságtól, hol a nevetéstől, egyszerűen nem tudtam letenni!
Az írónő már a kezdetekben mély vízbe dob bennünket, megismerhetjük a főszereplőt, Líviát, és a közeli családjának magánéletébe is betekintést nyerhetünk. Emelem kalapom az írónő előtt, hogy ennyi szálat kézben tudott tartani, és még így is milyen remek lett a végeredmény.
Imádom az írónő humorát! Repkedtek a beszólások, az epés megjegyzések, és volt olyan jelenet is, ahol már a könnyeimet törölgettem. Én úgy gondolom, hogy az írónő egyszerűen remek munkát végzett. A főszereplők és a mellékszereplők mind nagyon jól lettek megformálva, szinte leléptek a könyv lapjairól! Nagyon régen találkoztam ilyen imádni való, aranyos, és szívmelengető történettel. Élmény volt olvasni.


Már tudod, mennyit érsz nekem. Magasról teszek rá, hány mérföld választ el időnként minket egymástól, vagy évente mennyi időt tudunk együtt tölteni. Szeretlek! És ha neked mindez nem elég, akkor nem tudom, mit mondhatnék még.”


Minden sora maga volt a csoda. Imádtam Lívia és Tom párosát, a csipkelődésüket, a vicceiket, és a szerelmüket. Ők tipikusan egy olyan szerelmes pár, akiket csak imádni lehet, és most már biztos, hogy a szívemben egy különleges helyre lopták be magukat. Igaz, a kettőjük kapcsolata olyan gyors volt, és hirtelen, mint derült égből a villámcsapás, de... Talán ettől volt olyan szenvedélyes. 

Főszereplők: 

Albertfi Lívia: Lívia egy irányításmániás, makacs, kemény és önfejű nő, vele szócsatába keveredni olyan, mintha a fallal vitatkoznál. (Bár, üt ő olyan erőset, mint a fal...) Mégis, rengeteget fejlődött a könyv alatt, és egy ilyesfajta átalakulásnak az ember mindig örül, ha a részese lehet. Habár Lívia olykor egy rendíthetetlen ólomkatona, de akkor is egy vérbeli tökéletes-főszereplőalany, aki mindig tudja, hogyan kezelje a dolgokat, tiszta szívű, és olyan, akár egy anyatigris - aki bármi áron, de megvédi a szeretteit! Lenyűgözött a személyisége, a humora egyszerűen páratlan, és biztos vagyok benne, hogy ha Albertfi Lívia valós személyiség lenne, bármit megadnék azért, hogy személyesen is megismerhessem.

Thomas Kallio: Hű, hol is kezdjem? Thomas a maga tökéletességével, humorával, világszemléletével és természetével olyan, akár egy rózsaszín felhő, amire bármikor ráhuppannál, ha tehetnéd. Kedves, jól nevelt, egy igazi amerikai szívtipró, de a felszín alatt ő jóval több ennél! Ha azt gondolnád, hogy nem lehet fokozni a karakterét, akkor hanyatt fogsz vágódni, amikor előbújik belőle a kisfiús, nebáncsvirág énje. Thomas egyszerűen imádni való! Édes, gyerekes, és mégis szenvedélyes... A legtöbb "decukimár" pillanatomat neki köszönhetem, amiért sosem lehetek elég hálás. Minden mozdulatából áradt a Lívia iránt érzett erős szerelme, és talán ez volt a legszebb az egész történetben. Szeretni valakit, akitől egy világ választ el, sosem egyszerű... De J. K. Smith bebizonyította, hogy nem lehetetlen.

- Ez meg mi a csuda? Azt akarod, hogy regisztráljak a Facebookra? – kerekedett ki a lány szeme.

- Azt bizony. Én minden francon rajta vagyok, de elég, ha te csak ezen leszel.”


A kedvenc szereplőim:

Hű, ami azt illeti, ők inkább a mellékszereplők soraiból emelkedtek ki. Rettenetesen megszerettem Katie-t, Kornélt, Alexet, Angie-t és Nanát, ők voltak azok a szereplők, akikkel a legjobban tudtam azonosulni. Katie már az első megszólalásával belopta magát a szívembe, Kornél pedig egyszerűen olyan aranyos, és magas színvonalú szereplő, hogy bármikor elfogadnám őt, legyen csak az én bátyám! Nana meg... Hát, szerintem senkinek sem kell bemutatnom Albertfi Katalint. Le a kalappal J. K. Smith előtt (ismét), ilyen jól megformált szereplőkkel sem büszkélkedhet ám mindenki.


Összesítés:

Imádtam az Ismert ismeretlent. Sőt, nem is értem, miért beszélek múlt időben, hiszen még mindig imádom. Egyszerűen magával ragadott a történet, a szálak megkötöztek. Nagyon büszke vagyok az írónőre, igaz, nem ismer, de boldoggá tesz, hogy ilyen írói színvonallal büszkélkedhetnek a magyarok.

Büszkén állíthatom, hogy ez volt a legjobb könyv, amit idén olvastam.


2 megjegyzés:

  1. Jó volt! Ahogy Lívia mondaná. Imádtam

    VálaszTörlés
  2. Bármit is írsz, mindig imádom. Ennél sem volt másképp. Fantasztikusan fogalmazol. :)

    VálaszTörlés