2018. január 7., vasárnap

Pokémon Go Book Tag

Helló, Molyok! 
Gyermekkorunk egyik legmeghatározóbb rajzfilmje már vissza is tért, ezúttal egy Book Tag formájában. 
A kihívottjaim ezúttal, 

Ma megtetszett a Tag, töltsd ki bátran te is, és ne felejtsd el elküldeni a linket! :) 
#1 A könyv, ami megszerettette veled az olvasást. 

Azt hiszem, az olvasásszeretetem Leiner Laurának köszönhető. Az első könyv, amit olvastam tőle a Bábel volt, és egyszerűen imádtam! Annyira magával ragadott a történet, és Laura egyértelmű tehetsége, hogy azóta minden könyvét kiolvastam már, és izgatottan várom a többi regényét is. :)
#2 Egy igazán ikonikus klasszikus, amit mindig szeretni fogsz.

Danielle Steel regényeket olvastam régebben, és azok között is volt pár remekmű. Ami egyértelmű kedvencemmé vált, az "Erősebb a szeretetnél", ami a Titanic hajótragédiáját mutatja be egy tehetős család szemszögéből, akik a szülők halála után próbálnak túlélni a nagyvilágban, és felvirágoztatni a családi vállalkozást.
#3 Egy könyv, ami mindenhol szembejön veled, pont ezért nem is érdekel.

Lány a vonaton. Bárhová nézek, mindenhol ott van. Amikor felkapottabb volt, még el akartam olvasni, csak elég hamar leült a híre, és még most is mindenhol belerohanok...

#4 Egy könyv, ami emlékeztet egy másikra, ettől függetlenül szereted.

Talán szerencsésnek mondhatom magam, amiért ilyennel még nem igazán találkoztam, de az is lehet, hogy egyszerűen csak szenilis vagyok, és már nem emlékszem. 

#5 Egy könyv/sorozat, amit a hosszúsága miatt nem kezdtél még el.

A Trónok Harca sorozat. Nagyon ritkán riadok vissza a hosszú olvasmányoktól, de valamiért a T.H túlságosan is soknak tűnt. 

#6 Egy könyv, ami miatt sokáig fent voltál éjszaka.

Rengeteg ilyen alkalom volt már! A "Maybe Someday", az "After" és a "Túl közel hozzád" is. Egyszerűen nem tudtam letenni! Utólag belegondolva, egyáltalán nem volt jó ötlet, ugyanis a könyvek megvártak volna, viszont a tanári lecseszéseket és a rossz jegyek nem vártak meg...

 #7 Kedvenc könyves párod?

A legnehezebb kérdés! Miért várják el, hogy annyi könyv közül, válasszak egyetlen EGYET? Na, jó, azt hiszem, számomra a tökéletes álompár, America Singer és Maxon Schreave, egy valódi tündérmeséből. Nagyon régen vettem a kezembe a Párválasztó sorozat bármelyik darabját is, de még mindig az örök-kedvenc könyveim között van az egész sorozat. Még senkinek sem sikerült felülmúlnia őket. 

#8 Egy könyv, amit nagyon gyorsan elolvastál.

Aki ismer, az tudja, hogy rettenetesen gyorsan olvasok, egy normál terjedelmű (kb. 300-350 oldalas) könyv egy nap alatt visszakerül a polcra, vagy az "elolvasott könyvek" dobozába.

#9 Egy könyvsorozat, aminek a spin-offjait sosem fogod megunni.

Egyelőre egy sem jut eszembe, de ha minden igaz, spin-off sorozattal bővül a Luxen sorozat!

#10 Egy könyv/sorozat, ami meglepően jó.

Colleen Hoover "Maybe Someday" című könyve volt az, ami meglepően jó volt ahhoz képest, hogy az első ember, akitől megkérdeztem, milyen volt, egyértelműen azt mondta, pocsék. Kellemes csalódás volt, ezerszer jobb, mint gondoltam.

#11 Egy túlhypeolt sorozat, ami miatt még mindig izgatott vagy, és alig várod, hogy folytathasd.

Erin Watt - A Royal család c. sorozata mostanában rengeteg figyelmet kap, szóval úgy gondolom, hamarosan ideje lenne elkezdenem. A vélemények nagyon megosztóak, de fülszöveg alapján nagyon érdekesnek ígérkezik. 
#12 Egy gyűjtői kiadás, amit nagyon szeretnél birtokolni.

A Harry Potter teljes sorozata az, amire már nagyon régóta vágyom. Néha-néha kölcsönbe megkaptam egy-két részt, de valljuk be, azért az mégsem ugyanaz. 
#13 Egy újabb könyv, amire nagyon vársz.

 John Green - A teknősök végtelen sora. Tibi oldalán pillantottam meg legelőször a borítót, és nagyon megtetszett, a fülszövegről nem is beszélve. A hírek szerint március végén jelenik meg magyarul, addig viszont... Csupán a borítóban gyönyörködhetek. 

#14 Egy író, akinek a könyveit gondolkodás nélkül megveszed.

Leiner Laura. Akármit is ad ki a kezei közül, én biztosan elolvasom.  Az egyetlen könyv, amit még nem olvastam tőle, az Akkor Szakítsunk. 

#15 Egy könyv, aminek a megjelenését már nagyon régóta várod.

Hát, ez egy Wattpados történet, a címe, "Everything He Wants", és az utóbbi időben megfigyeltem, hogy az írónő lassacskán szedegeti le a részeket. Remélem, hogy azért teszi mindezt, mert ki szeretné adni a remekművét... Hát, ha ez bekövetkezik, én imádkozni fogok azért, hogy a könyve eljusson hozzánk is. 


Köszönöm, hogy velem tartottál, puszi, S.S.W


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése