2018. január 14., vasárnap

Boldog akarok lenni!


Minden embernek mást jelent a boldogság. Van, akinek egy nyugodt hétvége, még valakinek egy könyvekkel teli polc, egy barátos/barátnős este, vagy esetleg egy átmulatott éjszaka jelenti a boldogságot. Ez egy olyan kérdés, aminek terén mindannyian különbözünk, viszont van egy pont, amivel kapcsolatban mindenki egyetért: Mindannyian boldogok akarunk lenni.
Én is, te is, a szüleid is, a barátaid is, és még a mogorva szomszéd is, aki már évek óta nem dugta ki az orrát a lakásából. A boldogság egy olyan dolog, amihez mindenkinek joga van, ezért arra gondoltam, hogy ebben a cikkben a "boldogság" fogalmát fogjuk kibogozni, és teszünk egy aprócska lépést a saját boldogságunk elérése felé.
Sajnos, a saját gondtalanságom érdekében semmit sem cselekedtem az elmúlt években, amiért hibáztathatnék bárkit, úgyis tudnánk, hogy egyszerűen a lustaságom húzott vissza a nyomorba.
Viszont még mielőtt belevágnék a jövőképem elemzésébe, egy dolgot tudnotok kell rólam: Sosem voltam egy harcos típus. Mindig, mindent feladtam, ha egy pillanatra felötlött bennem a kudarc lehetősége. De, erre idővel ti is rájöttök majd.

1. Nem riadok meg az akadályoktól
Mindannyian tudjuk, hogy a jó dolgok nem hullanak "csak úgy" az ölünkbe. Mindenért harcolnunk kell amit el akarunk érni, és ez olykor szép, olykor pedig pokolian fárasztó tud lenni, főleg akkor, ha életed során már többször is zárt ajtóknak rohantál. De kérdem én, miért riadunk meg egy kis akadálytól? Az akadályok azért vannak, hogy legyőzzük őket, nem pedig azért, hogy hátat fordítsunk nekik. Ez egy nagyon fontos pont számomra, ezért határoztam úgy, hogy a listám legelejére teszem. Ne riadj meg! Légy jobb! Törj ki! Hiszen... Ki irányítja az életed? Te, vagy a korlátaid, amik csak azért vannak, hogy visszatartsanak, határt szabjanak neked?

2. Odafigyelek önmagamra 
Hányszor történt már veled olyan, hogy elhatároztál valamit, amit végül mégsem tettél meg? Velem rengetegszer. És tudod mit? Rájöttem, hogy ez NEM JÓ. Nagyon sokszor futamodom meg, és sajnos túl gyakran is, ami nem tesz boldoggá. Életünk során rengeteg döntést hozunk, és sajnos vannak olyan döntések, amiket elrontunk, és csak később jövünk rá arra, hogy mit is vesztettünk, de ez is egy tapasztalat. Oda kell figyelnem önmagamra, és neked is oda kell figyelned kell önmagadra! Ha te úgy gondolod, hogy el akarsz olvasni még egy fejezetet, akkor megteszed. Ha a kedvenc kötött pulóveredet akarod felvenni, akkor megteszed! És miért? Mert boldog akarsz lenni. És téged ez tesz boldoggá, honey. 

3. Szemet hunyok
Én tipikusan azok közé az emberek közé tartozom, akik még a bolhából is elefántot csinálnak, és ez egyáltalán nem jó tulajdonság. Éppen ezért, nagyon mély fájdalmat élek át minden egyes alkalommal, amikor valaki belém köt. De rájöttem, hogy a krokodilkönnyekkel semmire sem megyek, és az önsajnáltatással csak még több utálatot váltok ki azokból, akik bántani akarnak. És mégis, hogy lehetek boldog úgy, ha folyton átgyalogolnak rajtam? Egyszerűen. De ahogy én megtanultam, neked is meg kell tanulnod elengedni, és lenyelni a békát. Mások cseszegetéséért még senki sem kapott diplomát, tudtommal, és ez a jövőben sem fog megváltozni.

4. Boldoggá teszek másokat 
Az egy dolog, hogy én boldog szeretnék lenni, de mint azt már egyszer említettem, MINDENKINEK joga van a boldogsághoz, a hangyától az elefántig. Neked is segítened kell, mert nélküled lehet, hogy nem sikerül. Régen többet foglalkoztam az emberekkel, és létfontosságúnak éreztem, hogy boldoggá tegyem őket, ez a tulajdonságom viszont nagyon elveszett az elmúlt években. És tudod mit? Üresnek érzem magam nélküle. 2018-ban, habár az év szinte még el sem kezdődött, olyan akarok lenni, mint régen. Szeretném, ha az emberek szeretnének, és szeretném, ha boldoggá tudnám tenni őket. Hogy miért? Mert ha az emberek számíthatnak rád, te is számíthatsz majd rájuk, ez pedig nagyon fontos. Ugyanis a mai világban nem tudhatjuk, hogy mikor jön el a pillanat, amikor igazán szükségünk lesz egy segítő kézre.

Ezek lettek volna azok a pontok, amiket eléggé fontosnak tartok ahhoz, hogy sikeresen megtehessük az első lépéseinket a boldogság felé. Én mindig is boldog akartam lenni, az álmaimnak élni, és hiszem (tudom), hogy ezzel nem vagyok egyedül.


 Köszönöm, hogy velem tartottál, puszi, S. S. Wellesley

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése