2016. december 2., péntek

Üdvözlet! - Párválasztó

Hahó, Molyok! 
Üdvözlök mindenkit a blogon, ez egy ilyen "csapjunk-a-lecsóba" szerű bejelentkezés lenne, hogy hivatalossá tegyem: A blog kinyitotta kapuit! 

Cím: Párválasztó 
Szerző: Kiera Cass 
Kiadó: GABO
Ár: 2841 Ft
Fülszöveg: Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik.

A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással.
America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz közdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan.
Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.


Vélemény: Nem tudom, mikor olvastam utoljára ilyen felemelő történetet. Amikor a Párválasztó lapjait olvasom, úgy érzem magam, mint egy hét éves kislány, akinek a legnagyobb álma válik valóra azzal, hogy királylány válhat belőle. Kiera Cass egy olyan lenyűgöző világot tárt fel előttem, (előttünk) amiben szerintem mindannyian elélhetnénk. (Kivéve persze a Kasztrendszert, na az irtózatos!)
A szereplők igényesen lettek kidolgozva, a háttértörténet pedig számomra remek.
Ha engem kérdeztek, szívesen elfogadnék egy Maxon Schreave kaliberű herceget.

Ajánlás: Aki szereti a tündérmeséket, a jóképű hercegeket, és valaha is akart királylány lenni, annak kötelező elolvasnia ezt a könyvet! Olyan, mint egy érzelmi hullámvasút, tele szerelemmel és  a végén egy lenyűgöző csavarral! Ha érdekel America Singer története, és egy másik világ legendája, tarts velem, és olvassuk tovább együtt ezt a lenyűgöző tündérmesét!2 megjegyzés: